Dalam setiap hubungan, pasti akan ada lelaki yang tak faham apa salah dorang bila pasangannya tiba-tiba takde mood.

Inilah yang berlaku kepada Hafiz Mahamad melalui perkongsian beliau di Instagram.

Kisah pendek harinya yang mengelirukan buatkan dia tertanya apa yang buatkan isterinya tiba-tiba tiada mood.




Selama 7 tahun dengan dia ni, harini hari paling aku tak faham 😅 . Bangun pagi tadi semangat turun bawah nak makan sama, tengok tv sama. Tapi tengok dia nyenyak tidur, sebab penat so aku biar . Tengah aku layan movie, tiba tiba tertidur plk. So aku bangun2, tengok jam kol 1:30pm dah. Lincah lincah naik atas nak siap bawa dia pg cari barang baby, sbb semalam dia ajak . Aku nak masuk bilik, dia boleh kunci 😅 dah sudah ni confirm aku kena point salah pape ni. Lepas ketuk bilik banyak kali, dia bukak pintu. Tengok mcm menangis, aku pelik kenapa pulak ni 😅 . Aku siap siap, terus tunggu kat bawah. Tunggu punya tunggu, aku tgk dia tak siap pape. Tapi hrn mmg mood mummy down teruk, sape sape tkblh dekat. Kucing aku jimmy pun tk blh dekat 🤣 . Masa mula pregnant seronok sbb tkd alahan pape! Nah tiba sekarang, segala mood sedih semua ada 🤣 . Sorry ya mummy kalau ada salah walaupun abang tktau salah apa 🤣, i love you so much ❤️
A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on


Di maklumkan bahawa pada awal hari, dia bersemangat untuk mulakan hari dengan luangkan masa bersama isteri dengan sarapan pagi, menonton tv namun isterinya masih tidur.

Beranggapan yang isterinya mungkin penat tambahkan pula sedang mengandung anak pertama mereka, dia pun biarkan sahaja isterinya tidur.

Kesudahannya, dia juga tertidur sedang asyik menonton movie. Bila terjaga pada tengah hari, dia bergegas untuk bersiap pergi cari barang baby ajakan isterinya semalam.

Namun pintu bilik dikunci apabila dia cuba masuk. That moment you know... you fucked up. (suara jahat yang selalu bermain dalam minda lelaki)

Haa, geng-geng lelaki. Bila para isteri dah ajak, kalau korang kata okay. Itu dah kira janji. Dan bila janji, jangan dimungkiri. Nanti dia terus hilang mood. Pening kepala nak pujuk dengan bermacam cara.

Yang buatkan bestnya, para netizen siap kongsi list-list yang buatkan seorang wanita ni boleh buat hilang mood melalui perkongsian kisah ni.

Memang rata-rata semua support pada para isteri sajalah. Apa-apa pun lelaki kena stay strong selalu.

Lelaki kena selalu peka dan fahami isteri selalu.

Normal perkara macam ni berlaku.

Bila dah bangun awal tu, jangan lupa untuk tanya dia nak sarapan jugak ke tak. Karang kita dah kenyang makan, dia pulak kelaparan. Lapar bagi tahu takpe, ni lapar nak korang baca minda sendiri yang dia tengah lapar.

Lebih baik ditanya terlebih dahulu, sebab perempuan suka diberi perhatian sebegitu.


Bila dah tanya nak makan ke tak, tapi dia kata tak tahu nak makan apa? Jangan risau.

Korang usha je terus kat apps Dah Makan ni. Dekat sini korang sebut je satu-satu makanan yang terjual, kalau tak berkesan tunjuk sekali dengan gambar. Confirm terliur.

Dah Makan ni bagus, dia satu servis penghantaran makanan yang tawarkan lunch dan dinner yang dimasak dengan menggunakan bahan-bahan segar dan tiada MSG tambahan. Healthy food gerenti!